Friday, August 24, 2007

Amalan Hikmat & Rahsia Dari Al-Quran


Buku ini dikarang oleh almarhum Ustaz Kurdi Ismail ZA. Pendiri Padepokan Al-Hikmah di Pekalongan, Jateng. Sekarang padepokan dipegang oleh Hj Ahmad ZA saudaranya.Buku ini berisi khasiat Basmalah, khasiat dari potongan ayat-ayat Quran dan khasiat setiap surah. Buku ini diterbitkan Darul Nu’man. Saya tidak pasti samada Darul Nu’man telah minta izin terbit buku ini atau tidak kerana buku terbitan asal dari syarikat percetakan Indonesia.

Ribuan murid telah lahir hasil dari tunjuk ajarnya. Menurut guru saya, al-marhum seorang yang amat baik dan tidak kedekut ilmu. Bukan saja tidak kedekut ilmu malah beliau membuka banyak rahsia dan trik sulap paranormal. Jadi sanad ilmu almarhum Ustaz Kurdi Ismail ZA menurun kepada guru saya dan dari guru saya kepada saya.

Daftar Isi
BAHAGIAN 1
Rahsia Basmalah

BAHAGIAN 2
Hikmat Ayat-Ayat Dan Surah-Surah al-Quran

BAHAGIAN 3
Rahsia Ayat-Ayat Dan Surah-Surah al-Quran

6 comments

Bole kasi detail sikit pasal kandungan buku ni tak...?

Kalo dah beli buku tu adakah kita dapat amalkan apa2x dalam buku tersebut...?

Terima kasih...

Nanti saya update semula, setengah amalan dalam buku ada yang dirahsiakan cara-caranya atau ada diberitahu secara ringkas sahaja. Kalau nak detail kenalah cari orang yang mengaji ilmu hikmah. Seperti cara menulis wafaq, sebelum itu ada ritual yang perlu dibuat sebelum menulis wafaq seperti membakar setanggi, tulisan hendaklah dihafal dahulu sebelum ditulis dan sebagainya.

tima kasih...

npe nk kna pki stanggi,law xpaki xleh ke.eeeeee tatotnye caye

tolong ajar saya dong

Pakai setanggi untuk panggil jin hohoho